Amerikas största sportevent

  • by

Super Bowl är ett årligt sportevent som arrangeras i USA som en del av NFL (National Football League). Detta event är det största sport eventet som hålls i USA, vilket innebär att det även visas på tv för dem som inte har möjlighet att se matcherna i verkligheten. Således har detta gjort att eventet även räknas som ett av USAs största event på tv.

Mer än bara amerikansk fotboll

Många väljer att följa och titta på Super Bowl på grund av att de är intresserade av amerikansk fotboll och sporten i sig, medan andra visar större intresse för mellanakterna. Dessa har utvecklats och blivit omtalade i hela världen på senare år.

När eventet grundades innehöll det underhållning i halvtiderna. Detta kunde vara olika sorters uppträdande. Vanligtvis var det olika skolor som uppträdde med sina musikband som bestod av flertalet studenter som spelade musik för publiken. Desto populärare eventet blev, desto populärare och mer intressant blev det för större artister att uppträda.

Ännu mer underhållning

Halvtiden under Super Bowl pågår i hela 30 minuter och denna tillägnas numera ett tv-program som annars brukade visas under den specifika sändningstiden som matcherna pågick. Detta gjorde folk upprörda och många slutade titta på matcherna via tv på grund av detta. Detta gjorde att arrangörerna valde att anordna en känd artist som skulle uppträda istället, med förhoppningen att roa tittarna. Således hyrde man in artister som Michael Jackson så att man höll tittarnas intresse vid liv. Till arrangörernas förvåning leder det istället till att artisternas uppträdandet numera ofta lockar fler tittare än vad matcherna i sig gör.

En annan mellanakt som blivit väldigt omtalad är den som skedde under 2002, då U2 uppträdde. Under deras tredje sång valde de att visa namnen på dem som fallit offer för terrorattentatet i USA året innan. Detta var något som berörde många och U2 fick stort stöd av publiken.

Invigningarna av eventet är även omtalade och det är ärofyllt för artister att få uppträda på dessa. Detta skapar publicitet då eventet är något som följs av flera miljoner människor världen över. Således har man numera artister både på invigningen och i halvtid. På senare tid har det även blivit mer populärt att kolla på Super Bowl i Sverige då man kan följa det på internet.