Att gå på event när plånboken är tom

  • by

Ibland dyker det fantastiska eventet upp, och detta helt utan förvarning. Det kan vara allt från en konsert med favoritartisten, till en vinprovarkväll med ostron och kaviar som tillbehör i goda vänners lag. Bekymret är att sådana event kostar pengar och det är inte alltid som vi har tillräckligt med pengar, vare sig i plånboken eller på lönekontot. I en perfekt värld har vi alla en ordentlig buffert på banken som vi kan använda oss av när det uppstår oväntade utgifter. Men många av oss lever inte i den perfekta världen med följd att vi riskerar att få stanna hemma och därmed missa det fantastiska eventet.

Låna pengar av släkt och vänner för att gå på event

En snabb och smidig lösning när pengarna tryter är att låna pengar av någon i släkten eller i den närmaste bekantskapskretsen. Fördelen med ett sådant lån är att du inte behöver göra en formell ansökan och skriva in några personuppgifter, det går snabbt och i de flesta fall behöver du inte betala vare sig ränta eller några avgifter. När du betalar tillbaka lånet kan det emellertid vara en god idé att ge en flaska vin eller en stor kartong med choklad som tack för det tillfälliga lånet.

Låna pengar online för att gå på event

Har du inte möjlighet att låna av släkt eller vänner kan du ansöka om ett lån online. Det finns många långivare online och hos vissa av dessa kan du ansöka om lån hos Lånakuten, vilket är positivt för din kreditvärdighet. Att du får sämre kreditvärdighet på grund av att du ansöker om ett kortfristigt och mindre lån, för att du ska kunna besöka ett event är onödigt och något som du bör undvika. Det går dessutom snabbt att låna pengar online och du har som regel pengarna på ditt konto redan samma dag.