Att se bra ut på företagseventet

  • by

Företag väljer då och då att anordna olika event och fester. Det kan vara för att fira olika milstolpar inom verksamheten, julbord, en midsommarfest eller något liknande. Festens/eventets syfte är att ha roligt tillsammans och umgås, men att festa med sina arbetskollegor är lite annorlunda från att gå på fest med familjen och vänner. Företagseventet kan innebära att du måste tänka efter lite på vad du pratar om, se till att du inte dricker för mycket alkohol samt vilka kläder du bör välja.

Smink är en annan sak som du bör tänka efter lite på. För fester vill många gärna sminka sig lite extra, men för företagsevent är det viktigt att du inte tar det för långt. Du behöver inte en galen sminkning, utan det kan räcka med lite foundation och mascara. Möjligtvis en fin ögonsminkning som framhäver ögonen. Tänk på hur du sminkar dig på en vanlig arbetsdag och uppdatera den sminkningen lite. Detsamma gäller när du ska välja kläder.

Gör ett bra intryck

Trots att du kommer vara omgiven av dina vänner på företagsfesten bör du samtidigt komma ihåg att det är inte direkt samma som att vara med vänner du har utanför jobbet. Eventet kan även bestå av samarbetspartner och kunder till företaget, och detta är en sak du bör tänka på. Väljer du de rätta kläderna inför eventet kommer detta göra ett mycket bra intryck på alla gäster och det avspeglar dessutom företaget på ett sofistikerat samt professionellt sätt. Men vilka kläder är då de rätta? Det beror lite på vilken typ av event det är, vilket företag som anordnar eventet och vad du känner dig bekväm i.

Tänk så här vid val av kläder

Du som jobbar på ett företag känner antagligen till att du måste klä dig lite mer professionellt än när du endast är hemma. För att välja rätt festkläder för ett event, som julfesten eller midsommarfesten, bör du tänka på ett liknande sätt. Det rekommenderas alltså att du klär dig professionellt, men samtidigt lite finare jämfört med en vanlig dag. Om du klär dig i jeans och en blus eller skjorta på en vanlig arbetsdag, kan du på eventet välja ett par snygga byxor med en finare blus/skjorta. Som kvinna kan du även välja en sofistikerad klänning eller en fin kjol. Herrar kan välja kläder på samma sätt, alltså finare varianter av vad de klär sig i på arbetsdagarna.

Det viktigaste du bör tänka på är egentligen att inte välja kläder som är trasiga, har fläckar, eller som visar alldeles för mycket hud. Du representerar nämligen företaget, i alla fall om det är ditt företag som anordnar ett event.

En sista sak att komma ihåg är att du faktiskt kan välja lite mer färgglada kläder, eller med glitter.