Bohemiskt musikevent i öknen

  • by

När det kommer till event inom musik finns det väldigt många kända event. The Coachella Valley Music and Arts Festival, även kallad Coachella, är en av de mest omtalade och största musikeventen som finns.

Coachella är ett musikevent som har en bred variation på musikgenrerna, allt från rock, pop, indie och hiphop spelas här. Det som gör detta musikevent unikt är att området det arrangeras på fylls med olika typer av skulpturer och konstprojekt. Det finns flera scener och dessa har ständigt artister som uppträder.

Hur Coachella uppkom

Coachella grundades år 1999 och har sedan dess vuxit sig till en stor och världskänd festival. Det har nu blivit betydligt mer än ett musikevent och folk förväntar sig mer än bara bra musik.

Allt började med att bandet Pearl Jam började bråka med biljettåterförsäljaren Ticketmaster. Detta ledde till att bandet valde en annan plats att arrangera sin turné på.

Slutligen valde bandet att arrangera sitt event på Empire Polo Grounds i Indion, Kalifornien. Sedan dess har detta varit platsen som Coachella årligen arrangerats på. År 2012 blev festivalen så populär att arrangörerna var tvungna att dela upp den på två helger. Sedan dess har eventet fortsatt att arrangeras två separata helger varje år i april.

Mycket mer än bara musik

Från början var Coachella endast en musikfestival, idag är den så mycket mer än bara det. Det är under de senaste åren som festivalen utvecklats. Mycket fokus ligger på att bygga upp en omgivning som består av konst, varpå konsten oftast är inspirerad av en bohemisk stil. Till följd av detta har besökarna följt efter det temat då de flesta klär sig i bohemiska kläder för att skapa rätt känsla under festivalen.

På senare år har musikeventet även blivit väldigt populärt bland kändisar, både för att uppträda, men även för att endast gå på eventet.