Företagsevent

Att bjuda in gäster till ett företagsevent är trevligt och underhåller affärsrelationerna men det ställer också stora krav på arrangemanget. En oprofessionell tillställning kan i värsta fall leda till försämrade relationer.

Ni behöver rätt lokal/miljö, rätt gästlista, rätt mat/tilltugg/dryck, rätt happenings o.s.v. Det är viktigt att gästen tar med sig positiva och bestående minnen från arrangemanget. Lämnar gästen tillställningen med en negativ känsla kan detta komma att påverka affärsrelationen framöver. Ska ni kanske bjuda in till det nya kontoret som ni hittat med hjälp av https://workaround.io/se/? Det räcker inte med ett glas bubbel om samarbetspartnern ska komma; att ta tid från sitt eget arbete eller kanske från familjetid ställer krav på att du som arrangör erbjuder något extra!

Ofta har inte företaget en projektledare anställd för att bara göra event utan det är någon som glatt, eller motvilligt, tackar ja då frågan kommer upp under veckomötet. Den som glatt tackar ja har kanske varit på en fantastisk tillställning och vill skapa något liknande men får sedan veta budgeten och får nöja sig med en bråkdel av det tänkta arrangemanget. Den som motvilligt tackar ja ser ett mastodontjobb framför sig och kommer förmodligen inte att leverera på toppnivå. Ta in en eventbyrå istället! En eventbyrå kan hålla företaget i handen hela vägen, från planering till uppföljning efter eventet. Inga onödiga missar, rätt gäster, professionella talare och artister, transporter etc. Det finns mängder av bolag att välja bland – gör noggrann research, det kommer att löna sig!