Kundevent – Så lyckas du!

Har du fått i uppgift att anordna ett kundevent på din arbetsplats eller är du kanske egenföretagare och ska fixa event för första gången? Att anordna ett större event kan kännas väldigt skrämmande. Det är mycket som måste bli rätt för att kunder och eventuella samarbetspartners ska se företaget i rätt ljus. Att göra ett och ett annat misstag som novis är inte ovanligt, men det finns sätt att undvika detta. Här kommer du att få läsa om några av våra absolut bästa tips för dig som vill lyckas med eventet.

Syfte och målgrupp

Det absolut första du ska göra är fundera på vad syftet med eventet ska vara. Du behöver även tänka på vilken målgrupp det är som du ska rikta dig mot. Genom att kunna besvara dessa två frågor har du lagt en riktigt bra grund att arbeta vidare med. Är det så att du vill få in nya kunder, vad är det då som krävs för att du ska kunna komma dit? Vad betyder just din målgrupp?

Datum och tid

När är det egentligen bäst att boka in ett kundevent? Det finns inget rätt svar på den frågan, eller åtminstone inget enkelt svar. Det man kan fundera på är vilka tider som målgruppen man riktar sig mot kommer att befinns sig på sin arbetsplats. På så sätt kan du undvika att majoriteten av dina kunder inte kommer att kunna dyka upp. Se till att du även undviker semestertider och skicka iväg ett informations- eller nyhetsbrev så snabbt som möjligt. Att utforma nyhetsbrev kan du med enkelhet göra på nätet.

Fixa lokalen

Ni kommer att behöva en plats att befinna er på under eventet och då är det vanligast att vilja boka en fin lokal. Vad det är för typ av lokal som passar dig bäst beror främst på vad eventets syfte är. Det är viktigt att du väljer en lokal som kan avspegla eventets karaktär så mycket som möjligt. Det är ett relativt enkelt sätt att få dina kunder i rätt stämning på en gång. Att ha eventet på kontoret är också en möjlighet, men känns det gammalt finns det massor med andra alternativ.

Mat och dryck

Är det något som verkligen måste finnas tillgängligt på ditt event så är det god mat och dryck. Du bör inte missa den här punkten för något i världen. Vilken typ av mat och dryck som du väljer beror lite på vilken tid på dygnet som eventet är planerat. Är det på morgonen kan det vara mysigt med goda frukostmackor, kaffe och juice. Är det under lunchtid passar fräscha sallader och gott bröd, medan event som hålls på kvällen vanligtvis kräver lite finare alternativ. Använd dig av en cateringfirma så kan du säkerställa att maten är på plats den tid du önskar.