Musikevent med viktigt syfte

  • by

Ytterligare ett musikevent är Mawazine, som arrangeras i Rabat, Marocko. Musikeventet arrangeras årligen och innehåller både internationella och lokala artister.

Ett av världens största musikevent

Mawazine grundades 2001 och har sedan dess haft både med- och motgångar. Under ett antal år drabbades festivalen av ekonomiska svårigheter. De ekonomiska svårigheterna ordnade sedan upp sig och år 2013 blev musikeventet ett av världens största. Detta på grund av att runt 2,5 miljoner besökare besökte musikeventet det året.

Eventet bestod av 90 stycken artister som uppträdde på sju olika scener i omgångar. Detta innebär att eventet har haft världens största publik per scen.

Syftet med eventet

Syftet med Mawazine är att visa upp Marocko som ett tolerant land. Målet med eventet är att de vill visa upp staden Rabat, som eventet arrangeras i, som en stad som är välkomnande för övriga världen. Festivalen har dock skapat diskussioner i Marocko bland befolkningen och en del politiker. Detta då dessa menar att det inte ger en korrekt bild av landet och att de visar upp landet på ett felaktigt sätt. De menar även att eventet uppmuntrar till ett opassande beteende. Trots detta har arrangörerna inte gått ut med att de har några planer på att sluta arrangera festivalen, utan deras planer är att fortsätta.