Populärt musikevent i Sverige

  • by

När det kommer till musikevent i Sverige finns det en del. Dessa är dock inte lika stora och kända som en del andra musikevent. Ett av de största eventen är Summerburst som inriktar sig på elektronisk musik och det äger rum två gånger per år. Båda tillfällena är på sommaren, ett event i Stockholm och ett i Göteborg.

Hur det hela började

Första året som festivalen arrangerades var år 2011 och det pågick då under en dag. Eventet hölls på Stockholm Stadion som ligger i Stockholm och de sålde slut på sina biljetter. Detta innebar att runt 13 000 personer besökte eventet redan första året. Festivalen lyckades få dit en del världskända artister som Avicii och David Guetta.

Redan året efter utökade man festivalen till två dagar och valde att även arrangera en i Göteborg. Totalt hade de båda festivalerna över 65 000 besökare vilket innebar att biljetterna sålde slut i båda städer.

Sedan dess har musikeventet fortsatt att vara ett av de största i Sverige med världskända artister. På grund av populariteten har de ändrat platserna som eventet arrangerats på, vilket har inneburit att fler biljetter har kunnat säljas. Trots detta har biljetterna fortsatt att säljas slut år efter år.