Svenska julmarknader

  • by

När detta skrivs drar hösten sina första andetag. Det betyder att den mörkare årstiden finns runt hörnet, och snart kommer julen närma sig med stormsteg. Du kan boka en ekologisk julgran redan nu, varför inte vara ute i god tid? Du får den dessutom levererad direkt hem till dörren. Men hur ska du göra med julklapparna? Det finns självklart inget bättre ställe att köpa julklappar på än en julmarknad. Av den anledningen ska jag i det här inlägget lista några av de svenska julmarknader som är mest värda ett besök.

Lisebergs julmarknad

Julmarknaden på Liseberg i Göteborg brukar öppna någon gång i mitten av november. Nöjesfältet sparar inte på krutet. Upplevelsen av att gå på Lisebergs julmarknad är en kombination av det mest kitchiga och det rustikt traditionella. Du kan åka skridskor, köpa glögg och julklappar och äta julbord.

Gamla stans julmarknad i Stockholm

Gamla stans julmarknad är mycket, men till skillnad från julmarknaden på Liseberg kan den inte beskrivas som annat än mysigt traditionell. Här handlar det framför allt om matinköp. Goda hemgjorda korvar, senap och annat som passar bra på julbordet.

Julmarknaden på Tjolöholms slott

Största julmarknaden i västra Sverige hittar du på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka. Du kan shoppa varor från mängder av hantverkare, äta julbord, ta del av en eldshow och mycket annat. Det går också att bara gå omkring och ta del av den fantastiska slottsmiljön.

Jamtli julmarknad

Om du vill gå på en julmarknad där det nästan garanterat har snöat finns det bara ett val: Jamtli julmarknad. Med mer än 200 marknadsstånd är chanserna goda att du kan fylla utrymmet under julgranen.