Traditionsenligt sportsevent

  • by

Ytterligare ett världskänt sportsevent är Wimbledon, som är ett event som består av tävlingar inom tennis. Detta är den äldsta turneringen när det kommer till tennis, vilket gör den mycket prestigefylld.

Historien kring eventet

Det första eventet arrangerades på All England Club i Wimbledon, London, år 1877. Sedan dess har den fortsatt att arrangeras på samma ställe under alla år. Den räknas som en av de fyra stora tennistävlingarna, de så kallade Grand Slams. De andra tre arrangeras i andra länder runt omkring i världen.

Det som gör att Wimbledon skiljer sig från de tre andra stora eventen är att det fortfarande arrangeras på gräs. Gräset är i sin tur väldigt svårt att underhålla.

Wimbledon är det event som är kändast av de fyra stora, mycket beroende på dess historia. Historien och traditionen kring de olika kända matcherna är något som fortfarande återspeglas i de årliga eventen. Detta bland annat genom att alla tävlande måste bära en tävlingsuniform i helvitt. Detta är en strikt regel som måste följas av alla tävlande. Det som även lever kvar sedan eventet grundades är att publiken dricker champagne och äter jordgubbar under tävlingarna.