Sociala event under coronapandemin

Just nu lever vi under en speciell tid. Allt påverkas av corona, från våra arbeten, möjligheter att träffa vänner som vanligt och gå på event. Hur kan du anordna sociala event under coronapandemin?

Sociala event

Vi är vana vid att kunna gå på intressanta mässor, åka på konferenser, bröllop, födelsedagsfester, lyssna på en kör i en kyrka eller springa ett lopp. Just nu går hela samhället på sparlåga. Samtidigt inser vi hur viktigt det är att vara social, att ha gemenskap med varandra. På sätt och vis upptäcker vi hur mycket som vi tycker om andra människor – det är riktigt bra. Och det märks också i Sverige: människor hjälper varandra på ett fint sätt. Samtidigt längtar många av oss efter att få umgås med fler personer och få uppleva mer saker. Eller så har någon dött, och det är svårt att anordna en riktigt begravning. En sorg för nära och kära. Om du söker en begravningsbyrå med ett stort hjärta kan du vända dig till lova begravning, som hjälper dig med både begravning och juridik.

Anordna en fest

Hur kan du då anordna en fest eller ett större event just nu? Är det ens möjligt? Ja, även med regeln om inte fler än 50 personer och att hålla avstånd. Ett tips är att anordna ett drive in-disco, som en DJ anordnade i Tyskland. Då kom folk i sina bilar, alla hörde samma musik och dansade loss – i sina bilar. Alla höll avstånd, men de upplevde gemenskap. Om du vill anordna en fest eller picknick, så kan du ha ett drive in-event. Låt alla komma med bil, ha med egen mat, men ändå umgås. Ett annat sätt är att ha fest på zoom. Besluta tid och skapa en bra spellista. Sedan kan ni dansa loss och äta och dricka gott tillsammans – via datorn.