Välj rätt konferenslokal för ditt event

  • by

När du organiserar ett event är det viktigt att du hittar den rätta lokalen för det. Listan kan göras lång på de många krav som kan finnas, och för att börja med det enklaste spelar storlek och läge stor roll. Ska det vara gångavstånd för de flesta deltagarna eller behöver du arrangera transport? Ska eventet ske online eller fysiskt?

Här kan du läsa om hur du bäst kan boka konferenslokaler i Stockholm som täcker dina behov och kan göra ditt event till en extra speciell upplevelse. Det finns många vägar att gå och du kommer få tips på hur du ska tänka för att hitta rätt lokal.

Presentationer och möten

Om ditt event ska vara ett affärsmöte eller bestå av en presentation av något slag, exempelvis en bolagsstämma eller en ny idé som ska pitchas, bör lokalen du väljer vara av något striktare slag. Här gäller det att alla deltagare kan se presentationen ordentligt samtidigt som de enkelt kan konferera sinsemellan. Ett stort bord som tillåter att alla kan hålla ett bra avstånd, en skärm på väggen och tillgång till en whiteboard gör presentationen enkel och möjlighet till catering eller en närliggande servering är också essentiellt.

Digitala event

Det är inte bara coronapandemin som påverkat utvecklingen mot digitala möten utan också ett allmänt behov av att kunna hålla event på distans. Fördelarna är många, inte minst då det sparar på energi, är bra för miljön och drar ner kostnaderna på transport och inkvartering. Genom att hyra en lokal som har alla de tekniska förutsättningarna för ett givande event på distans kan du driva ditt företag utan problem.

En relativt ny trend är också att spela in podcasts där deltagarna sitter med mikrofoner och i lugn och ro kan diskutera olika ämnen. Det är ett perfekt sätt att sända möten eller göra intervjuer på om du vill ha en mer informell karaktär på ditt event.

Ge eventet lite flärd och lyx

Ibland kan det vara kul att göra konferensen eller presentationen lite mer lyxig och atmosfärisk och här spelar lokalen mycket stor roll. Det finns modernt designade lokaler som ger en känsla av att du befinner dig på en bar eller en lyxig lounge och som är perfekta för att deltagarna ska lära känna varandra bättre och ha trevligt. Det främjar sammanhållningen kollegor emellan, samtidigt som det finns möjlighet att hålla ett möte eller göra en presentation. Här blandas affärer med nöje och det gör konferensen både produktiv och minnesvärd.