Spännande event i världen

Det finns en mängd olika typer av event i världen, en del är större än andra. Vad många inte tänker på när de hör ordet event är att det finns event inom både sport, musik och film. Att anordna detta är svårt och många av de som jobbar med event har en executive mba som utbildningsbakgrund. Detta då det kräver att man som person kan leda och styra andra människor och företagspartners. Denna artikel kommer därför att fokusera på olika kända event och vad de innebär.

Ett känt event för skådespelare

Ett av världens mest kända event för skådespelare är The Academy Awards, vilket är mer känt som Oscarsgalan. Eventet sker varje år och vinnarna får ta emot den världskända guldiga statyn som alla skådespelare är ute efter. Att vinna en Oscar som skådespelare är något av det största man kan göra och många av de som vinner håller långa och känslosamma tacktal.

Ett stort musikevent i Polen

När man hör ordet musikevent tänker många på festivaler som Sweden Rock Festival och Tomorrowland. Men ett av världens mest kända musikevent kallas för Woodstock Festival Poland och det är känt för att det inte tar några inträdesavgifter för några besökare.

Ett kungligt sportevent

När det kommer till sportevent så finns det så otroligt många att välja mellan. Det finns exempelvis OS, VM i fotboll och Formel 1. Men ett av de allra finaste och traditionsenliga eventen är Wimbledon. Varje år samlas nämligen tennisspelare från världen över i staden London för att slåss om titeln. Det är otroligt prestigefyllt att vinna Wimbledon och det är något som alla tennisspelare drömmer om redan från ung ålder när de börjar med sporten.